Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Vakantiefoto's Turkije-Side Spanje-Fuerteventura Spanje-Gran Canaria Spanje-Tenerife Spanje-Lanzarote Portugal-Algarve Cyprus Spanje-Costa del Sol Marbella Comares Andalusië - Villa Torcal Comares Andalusië - Villa Amarilla Comares Andalusië- Villa Comares Comares Andalusië - Villa Amarilla 2 Costa Mijas Fuengirola Spanje-Costa Blanca Benidorm Benissa Calpe Moraira deel 1 Moraira deel 2 Dehesa de Campoamor Hondon vallei Macisvenda Spanje - Costa Almeria - Los Hiquerales Foto's Los Hiquerales Kaarten Recepten Voorgerechten Carpaccio met serranoham Hoofdgerechten Zuurkoolsalade Vegetarische wortelsalade Javaanse bami null Bijgerechten Heerlijke gevulde puntpaprika's met gehakt en pijnboompitten Gegratineerde champignons Indische sperziebonen sauzen Nagerechten Contact Gastenboek 

Javaanse bami

Javaanse bami met Surinaamse kip

Wat hebben we nodig voor 4 personen:

Voor de bami:500 gram spagetti1 ui2 teentjes knoflook1 theelepel trassi10 gram gember6 eetlepels zoete ketjap1 bosje bladselderij1 kippenbouillonblokjepeper kokosolie

Voor de kip:600 gram kippendijen2 sereh10 gram gember2 salamblaadjes (bij de toko)1 rode spaanse peper2 teentjes knoflook1 ui1 grote tomaat2 tl korianderpoeder2 tl komijnpoeder2 tl 5kruidenpoeder2 pimentkorrels4 kruidknagels1 kippenbouillonblokje6 el zoete ketjapkokosolie

Snijd de kippendijen in stukken van ongeveer 3 cm dik. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snij de tomaat in blokjes, de spaanse peper in plakjes en rasp het stukje gember. Verhit een beetje kokosolie in een pan en fruit hierin het uitje samen de knoflook. Voeg de tomaat en gember er aan toe en roer dit mee. Doe de kip erbij en de kruiden. Roer dit 1 minuut goed door en daarna de de ketjap toevoegen en zoveel wat dat de kip er net onder ligt en daarna de rest bijvoegen en 20 minuten zachtjes laten stoven. Vergeet niet dat je de kruidnagels eruit haalt voordat je het gaat eten!!De spagetti koken zoals op het pak staat aangegeven. Uitje fijn snipperen en de knoflook hakken en dat in een wok even aanfruiten met een beetje kokosolie. Rasp de gember en verkruimel de trassi en voeg dit toe aan de ui en knoflook en bak dit ongeveer 1 min mee. Giet de spagetti af en spoel af met koud water en voeg dit toe aan de knoflook en ui. Het bouillonblokje verkruimelen en erbij doen en goed blijven omscheppen. Voeg er wat peper naar smaak toe . Na ongeveer 10 minuut bakken is de bami klaar en voeg dan de fijngehakte bladselderij toe.Eet smakelijk!!